Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Колишнього вбивцю та крадія засуджено за демонстративне використання символіки нацистського режиму

За якісного публічного обвинувачення, підтримуваного у суді Торецьким відділом Костянтинівської місцевої прокуратури, винесено обвинувальний  вирок тричі судимому 40-річному місцевому мешканцю, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України.
 
Судом встановлено, що 5 вересня 2019 року, у 76-ту річницю визволення м. Торецька від фашистських загарбників, чоловік, раніше судимий за умисне вбивство, тяжкі тілесні ушкодження та крадіжку, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, тривалий час бігав у напівроздягненому вигляді по території Меморіального комплексу «Слава», зокрема в районі плит з іменами загиблих воїнів, зображення «Скорботної матері» та «Вічного вогню», при цьому демонстративно тримаючи на плечах державний прапор нацистської Німеччини 1935-1945 років.
 
    За умисні дії, виражені у публічному використанні символіки нацистського тоталітарного режиму та грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом, суд призначив хулігану покарання у вигляді 2 років обмеження волі.
 
                                                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2056