Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

За зберігання та збут боєприпасів чоловік отримав 5-річне ув’язнення

За вичерпних доказів публічного обвинувачення, яке підтримував у суді  Дружківський відділ Краматорської місцевої прокуратури, оголошено обвинувальний вирок зловмиснику, який без передбаченого законом дозволу придбав, зберігав та збував у м. Дружківці бойові припаси.
 
Судом встановлено, що на початку лютого 2019 року 51-річний чоловік, раніше судимий за грабіж, знайшов у лісопосадці біля с. Донське поліетиленовий пакет зі 129 патронами від автомату та корпусом ручної наступальної гранати типу РГД-5, які приніс додому та сховав у власному будинку.
 
У травні та червні 2019 року зловмисник збув оперативному покупцеві 100 патронів, виручивши з продажу 1 000 грн. Під час обшуків за місцем його мешкання правоохоронцями виявлено та вилучено залишок вказаного арсеналу.
 
За висновками експертизи, боєприпаси, якими півроку незаконно розпоряджався зловмисник,  виявились вибухонебезпечними та цілком придатними до використання, тож своїми неправомірними діями злочинець свідомо наражав на небезпеку себе та інших громадян.
          
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України, чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1734