Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2019

Прокуратура домоглась у Верховному суді поновлення розслідування справи службової особи, яка не задекларувала майно майже на 776 тис грн

За наполегливої та принципової позиції Слов’янської місцевої прокуратури Верховним судом скасовано ухвалу Донецького апеляційного суду щодо закриття кримінального провадження за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України стосовно службової особи  ПАТ «Укрзалізниця».
 
Судом встановлено, що 59-річний мешканець м. Лимана, займаючи посаду заступника начальника структурного підрозділу «Служба комерційної роботи та маркетингу» регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну електронну декларацію за 2016 рік, в якій не задекларував майно на суму майже 776 тис грн, а саме - дві квартири та автомобіль марки «Ford», які належали йому та членам його сім'ї на праві власності у даний звітний період.
 
У червні 2018 року вироком Краснолиманського міського суду особу визнано винною за інкримінованою статтею та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 42 500  грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування строком на 1 рік. Проте засуджений подав апеляційну скаргу, яку було задоволено та провадження стосовно нього закрито, у зв’язку з недоведеністю винуватості, з чим категорично не погодилась прокуратура, оскарживши ухвалу у касаційному порядку.
 
Верховний суд касаційну скаргу прокуратури задовольнив та призначив новий розгляд справи в суді апеляційної інстанції.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1798