Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

Верховний суд залишив в силі вирок колишнім міліціонерам, які налагодили «бізнес» з вимагання грошей у наркозалежних громадян

За наполегливої правової позиції прокуратури Донецької області Верховним судом залишено без змін вирок Слов’янського міськрайонного суду, яким 2 старших  інспекторів роти патрульної служби міліції особливого призначення «Харків-2» та колишнього інспектора ДПС ВДАІ УДАІ ГУМВС в Донецькій області засуджено за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 368 та ч. 1 ст. 263 КК України. 
 
Суд дослідив, що у жовтні 2014 року мешканець м. Слов’янська – колишній  інспектор ДПС ВДАІ УДАІ ГУМВС в Донецькій області разом із двома старшими інспекторами роти патрульної служби міліції особливого призначення «Харків-2» вступили у злочинну змову з метою вимагання грошових коштів з наркозалежних осіб.
 
Зокрема, за отриманими від «завербованого» інформатора даними інспектори зупинили автомобіль, у якому в результаті незаконного обшуку виявили канабіс. За непритягнення водія до кримінальної відповідальності зловмисники змусили його віддати їм 6 000 грн.
 
Ще у двох випадках інспектори навідались за адресами власників ацетильованого опію, де били їх, погрожували вогнепальною зброєю, проводили незаконні обшуки та, виявивши наркотичну рідину, змусили віддати їм «за мовчання» 44 000 грн.
 
Згідно із вироком суду, громадянина за скоєний розбій засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його поплічників-міліціонерів за розбій, одержання неправомірної вигоди службовою особою та незаконне поводження зі зброєю – до 9 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади в  правоохоронних органах на 3 роки та конфіскацією майна. Крім того, обох засуджених позбавлено спеціального звання «капітан» та «лейтенант міліції».
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2119