Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

Підвищення професійного рівня: прокурори Донеччини взяли участь у навчально-методичному семінарі «Школа публічного обвинувача»

13 грудня у прокуратурі Донецької області, на базі Краматорської місцевої прокуратури, проведено спеціалізований захід підвищення професійного рівня прокурорів - навчально-методичний семінар «Школа публічного обвинувача».
 
         
 
Участь у заході взяли працівники управління підтримання обвинувачення в суді прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та прокурори, відповідальні за даний напрямок роботи.
 
Семінар, який відкрила заступник прокурора Донецької області Наталія Бойко, проходив у формі живого діалогу. Працівники галузевого управління висвітлили питання практики призначення покарання, в тому числі більш м’якого, ніж передбачено законом, та звільнення від його відбування з випробуванням, обговорили окремі проблеми кваліфікації кримінальних правопорушень.
 
Наведено приклади типових порушень вимог кримінального та кримінального процесуального законодавства, які призводять до скасування судових рішень в апеляційному та касаційному порядках.
 
Прокурори місцевих прокуратур вирішили практичні завдання щодо застосування кримінального та кримінального процесуального законів з урахуванням правових висновків та позиції Верховного Суду у кримінальних провадженнях. 
 
По закінченню учасники семінару обмінялись думками щодо особливостей роботи на зазначеному напрямку та підкреслили, що постійне вдосконалення знань та умінь є вкрай важливим вектором діяльності саме зараз, в умовах реформування органів прокуратури та впровадження нових дієвих механізмів для ефективної реалізації повноважень.      
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1587