Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Прокуратура наполягає на госпіталізації чоловіка, який погрожував сусідці ножем, до психіатричної лікарні

Краматорською місцевою прокуратурою направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру для особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 жовтня 2019 року 56-річний мешканець одного з багатоквартирних будинків м. Краматорська, перебуваючи у під’їзді у збудженому психічному стані, вимагав від 46-річної сусідки повернути йому документи на батьківську квартиру, які остання начебто незаконно привласнила.
У відповідь на заперечення чоловік замахнувся на жінку кухонним ножем, який заздалегідь приніс із собою, погрожуючи їй вбивством. І тільки втручання у конфлікт іншого сусіда врятувало налякану жінку від ймовірної розправи.
 
Згідно із висновком судово-психіатричної експертизи, зловмисник страждає на психічне захворювання, що позбавляє його можливості усвідомлювати свої дії і керувати ними як на момент вчинення діяння, так і на теперішній час.
 
За цих підстав прокуратура вимагає госпіталізації вказаної особи до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1925