Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконній порубці лісів, що спричинило шкоду державі у розмірі понад 1 млн 300 тис грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області, 4 особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 3, 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у лісах та лісових насадженнях, а також перевезення незаконно зрубаних дерев, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, на об’єкті природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2019 років троє  службових осіб одного з лісництв Донецької області разом із лісокультурним працівником, діючи за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, систематично здійснювали незаконну порубку дерев порід дуб та акація у лісах та полезахисних смугах, а також на об’єктах природно-заповідного фонду, перевозили незаконно зрубані дерева та збували їх населенню  для опалення будівель.
 
         
 
            На теперішній час задокументовано 13 епізодів порубки вказаними особами дерев, що росли у лісовій зоні на території Олександрівського району. За попередніми даними, розмір заподіяної шкоди складає понад 1 млн 300 тис грн.
 
             В результаті обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів слідчими СУ ГУНП в Донецькій області виявлено та вилучено документи і чорнові записи, товарно-транспортні накладні, бензопили та інші інструменти, що є доказами вчинення злочинів.
 
Враховуючи,  що відповідно до ч. 4 ст. 216 КПК України досудове розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів, здійснюють слідчі органів державного бюро розслідувань, процесуальним керівником  визначено підслідність у вказаному кримінальному провадженні за Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Краматорську.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1714