Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

За викрадення, розбещення, зґвалтування та катування 12-річної дитини злочинця засуджено до 15 років за ґратами

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, чоловіка, обвинуваченого у скоєнні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 (зґвалтування малолітньої особи), ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітнього), ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 301 (розповсюдження відеороликів з порнографічним змістом) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України, засуджено до 15 років позбавлення волі.
 
Судом встановлено, що 23 серпня 2018 року від мешканки м. Краматорська до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зґвалтував її 12-річного сина. З’ясувалось, що напередодні 34-річний місцевий мешканець, неодноразово судимий за майнові злочини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та застосовуючи фізичне насильство, затягнув хлопчика до підвального приміщення власного будинку, де, погрожуючи ножем, змусив його роздягтись і двічі зґвалтував, демонструючи при цьому в присутності малолітнього відеоролики з елементами порнографії.
 
Для утримання дитини у підвалі зловмисник використав мотузку, якою зв’язав хлопчика по ногах и руках, тим самим умисно заподіяв йому сильне фізичне та моральне страждання.
 
Вранці дитині вдалось втекти від ґвалтівника додому, де він розповів, що з ним сталось, матері. Увесь час досудового розслідування злочинець перебував у слідчому ізоляторі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2227