Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

За втручання прокуратури припинено незаконну діяльність мережі магазинів, які торгували безакцизним елітним алкоголем на Донеччині

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ГУ ДФС у Донецькій області та співробітниками Управління СБУ у Донецькій та Луганській областях викрито мережу магазинів роздрібної торгівлі, які здійснювали незаконний продаж елітного алкоголю з ознаками контрафакту на території Донецької області.
 
У рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей) КК України у м. Краматорську в магазинах роздрібної торгівлі проведено санкціоновані обшуки, у ході яких виявлено та вилучено понад 2 800 пляшок елітних алкогольних напоїв без марок та з підробленими марками акцизного податку, «чорнові записи» щодо об’ємів реалізації, грошові кошти, отримані від протиправної діяльності.
 
Загалом вилучено близько 2 000 літрів алкогольних напоїв на суму понад 1 млн грн.
 
Вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучені алкогольні напої та призначення ряду експертиз.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються усі обставини злочинної діяльності та коло осіб, причетних до реалізації безакцизного елітного алкоголю.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1729