Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

За намагання вивезти маріупольських дівчат за кордон у сексуальне рабство громадянину Туреччини загрожує до 12 років ув’язнення

Прокуратурою Донецької області погоджено та скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми за попередньою змовою осіб щодо декількох осіб) КК України стосовно громадянина Туреччини.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2019 року 27-річна дівчина, знаходячись у складному соціальному становищі, познайомилась у соціальній мережі з 45-річним громадянином Туреччини, що проживав у місті Піннеберг (Німеччина). Чоловік запропонував дівчині за грошову винагороду надавати сексуальні послуги у Швейцарії та попросив знайти для такої ж «роботи» ще декількох дівчат.
 
1 листопада зловмисник на автомобілі марки «AUDI A8» прибув до м. Маріуполя. Зустрівшись з потерпілою, яка привела для знайомства з ним трьох подруг, чоловік вибрав з них 28-річну дівчину та разом з молодими супутницями вирушив з міста, але на виїзді його було затримано правоохоронцями. У ході обшуку у чоловіка виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 600 євро, мобільний телефон та банківські картки.
 
За санкцією статті іноземцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1751