Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Прокуратура скерувала до суду провадження щодо організованої злочинної групи «чорних лісорубів», які завдали шкоду на суму понад 5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області, спільно з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області та за сприяння Державної екологічної інспекції у Донецькій області завершено досудове розслідування і скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях у складі організованої групи, що спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно осіб, які здійснювали несанкціоновані порубки дерев на території Нікольського району.
 
Нагадаємо, упродовж червня-жовтня 2019 року 6 чоловіків, вступивши організовану злочинну групу задля отримання незаконного прибутку, за допомогою ланцюгових бензопил здійснили порубку 900 дерев породи ясень та дуб у захисних лісосмугах.
 
 Отриману таким чином деревину «чорні лісоруби» продавали населенню за ціною 1100 грн/м3. Загалом їх умисними неправомірними діями спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму понад 5 млн грн.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями –  до семи років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 1631