Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Прокуратура вимагає скасування договору закупівлі охоронних послуг на суму понад 11 млн грн

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 до Господарського суду Донецької області  подано позовну заяву в інтересах держави в особі Східного офісу Держаудитслужби про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору про закупівлю послуг з охорони об’єктів комунального підприємства.
 
Під час моніторингу веб-порталу публічних закупівель «Prozorro» прокуратурою встановлено, що у грудні 2019 року КП «Компанія «Вода Донбасу» уклало договір з товариством з обмеженою відповідальністю про закупівлю послуг з охорони об’єктів на суму понад 11 млн грн з порушенням процедури закупівлі, а саме без проведення публічних торгів, як того вимагає чинне законодавство. Комунальне підприємство обґрунтувало необхідність застосування вказаної процедури неможливістю дотримання строків проведення тендеру у зв’язку з нагальною потребою через ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.
 
Проте, відповідно до інформації Головного управління ДСНС у Донецькій області, надзвичайних ситуацій, які пов’язані із діяльністю комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», у період проведення тендеру не зареєстровано.
 
На даний час за позовом прокуратури судом відкрито провадження,  справу призначено до розгляду.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1752