Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

Керівнику підконтрольної бойовикам «ДНР» адміністрації м. Новоазовська заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області заочно повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, тобто участі у терористичній організації, мешканцю м. Новоазовська, який співпрацює з бойовиками «ДНР» з березня 2016 року.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді так званого «в.о. голови адміністрації м. Новоазовська», видає нікчемні, відповідно до чинного законодавства України, накази і розпорядження щодо забезпечення реалізації покладених на «державні адміністрації» функцій та забезпечує контроль за виконанням «нормативних документів ДНР».
 
Злочинна діяльність підозрюваного сприяє створенню системи так званих «банківських установ», зокрема відділень «Центрального республіканського банку ДНР», з метою наповнення податками «місцевого бюджету», у тому числі від  промислових підприємств, потужності яких знаходяться на тимчасово окупованій території м. Новоазовська та контролюються терористами.
 
Крім того, зловмисник висвітлює діяльність псевдо-республіки у підконтрольних бойовикам ЗМІ, пропагуючи злочинні ідеї терористів.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1906