Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2020

Прокуратура встановила факт порушення норм міжнародного гуманітарного права представниками НЗФ «ДНР»

 
Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Донецької області виявлено ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що представниками збройного формування так званої «ДНР», контрольованої Російською Федерацією, у грудні 2015 року захоплено у полон жінку та двох її знайомих. Вказані особи понад два роки перебували у полоні  «МГБ ДНР» у м. Донецьку в якості військовополонених за підозрою у шпигунстві.
 
 
За час перебування у полоні потерпіла піддавалась тортурам, а саме побиттю під час допитів, жорстокому та нелюдському поводженню за відсутності належних умов тримання та харчування, психологічному тиску, а також її було позбавлено медичної допомоги.
 
 
Згідно зі ст. 147 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, вказані злочинні дії окупантів є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.
 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під  процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2157