Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Педофіла, який розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчат, покарано 14 роками ув’язнення

Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя, яким місцевого мешканця визнано винним у скоєнні низки злочинів, передбачених ч. 4 ст. 152, ч. 1, 2 ст. 156 (зґвалтування та розбещення неповнолітніх) КК України.
 
Судом встановлено, що у березні та квітні 2017 року 46-річний зловмисник, неодноразово судимий за тяжкі злочини проти статевої свободи осіб, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підстерігав у під’їздах багатоповерхівок дівчат шкільного віку та, погрожуючи ножем, вчиняв з ними розпусні дії. Молодшій з п’яти жертв насильника було 10 років.
 
Згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, обвинувачений, який 18 років провів за гратами за аналогічні злочини, страждає на психічний розлад - педофілію. Отже, незважаючи на заперечення насильником своєї провини, суд визнав докази прокуратури Донецької області щодо його винуватості належними та допустимими.
 
За результатом закритого судового розгляду, педофіла засуджено до 14 років позбавлення волі. Стороною захисту на вказаний вирок подано апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2110