Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов обговорив військові злочини РФ з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду

Українські правоохоронці продовжують удосконалювати практичні навички документування злочинів, вчинених окупаційною владою РФ на захоплених територіях Донецької області.
 
Щоденно і ретельно збирається фактаж щодо надання РФ злочинних наказів підконтрольним бойовикам до обстрілів українських позицій, руйнування об’єктів інфраструктури населених пунктів, застосування тортур до військовополонених та мирних громадян.
 
Всі ці докази повинні стати предметом повноцінного розслідування з боку Міжнародного кримінального суду. Вказана тема стала предметом обговорення на зустрічі заступника Генерального прокурора Гюндуза Мамедова з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду у Києві.
 
За словами Гюндуза Мамедова, з початку збройної агресії Офіс Генерального прокурора передав до МКС 13 повідомлень про найтяжчі порушення міжнародного гуманітарного права в Криму та на Донбасі.
 
Нині процес збирання доказової бази стосовно злочинних дій країни-агресора координується новоствореним Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. На місцях прокурори здійснюють процесуальне керівництво у 300 кримінальних провадженнях цієї тематики, на обласному рівні - у понад 12 тисячах.
 
Окрім цього, упродовж року ОП МКС продовжить аналізувати спроможність правоохоронних органів України самостійно проводити досудове розслідування у відповідних злочинах.
 
 
 
 

кількість переглядів: 1739