Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

Перед судом постане поліцейський, який шахрайським шляхом заволодів грошима своєї колеги

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном, шляхом обману - шахрайство) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 (підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення нею в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища) КК України стосовно працівника правоохоронного органу.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2019 року поліцейський взводу батальйону патрульної поліції Управління патрульної поліції в Донецькій області Департаменту патрульної поліції пообіцяв своїй колезі за 1000 доларів США «врегулювати питання» щодо непритягнення її керівництвом відділку до дисциплінарної відповідальності за вчинення ганебного вчинку. Окрім цього, в обмін на 2000 грн запропонував жінці посприяти у виплаті премії.
 
У ході проведення спецоперації, під час отримання грошових коштів, шахрая викрито на «гарячому» та 20 грудня 2019 року затримано у м. Маріуполі за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями – обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2011