Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2020

За позовами прокурора у сфері захисту прав дітей виконано судових рішень на 60 млн грн

З метою дієвого захисту прав і свобод дітей Краматорською місцевою прокуратурою у 2019 році спрямовано до Краматорського та Дружківського міських судів 12 позовів на загальну суму 1 млн 112 тис грн, з яких 9 - про визнання бездіяльності навчальних закладів щодо оформлення правовстановлюючих документів на землю, 1 - про стягнення з підприємця 19 тис грн орендної плати за користування шкільним приміщенням та 2 - про стягнення з підприємства 1 млн 93 грн за навчання іноземних студентів у вищому навчальному закладі. Виконано судових рішень за позовами прокурора на 60,2  млн грн.  
 
Не залишає фокус уваги прокуратури і дитяча злочинність. Торік неповнолітніми та за їх участю скоєно 23 злочини, що на 14 менш ніж у 2018 році, при цьому кожен десятий злочин вчинено раніше судимими підлітками. Причини таких дій, передусім - незайнятість, бажання «легкої наживи» та недостатня увага з боку батьків, працівників поліції і кримінально-виконавчих інспекцій.
 
До суду направлено 32 кримінальних провадження, з яких розглянуто 18. До кримінальної відповідальності притягнуто 24 неповнолітніх злочинця.
 
У Програмі відновлення, яка передбачає звільнення від кримінальної відповідальності дітей, що вчинили не тяжкі злочини, розкаялись та співпрацювали зі слідством, взяли участь 3 юнаків і 2 дівчат. Наразі провадження стосовно 4 з них закриті.  
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1687