Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2020

За втручання прокуратури з обігу вилучено майже 200 пляшок горілки, маркованих підробленими акцизними марками

 

Артемівською місцевою прокуратурою Донецької області спільно з працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Донецькій області та Бахмутського ВП ГУ НП у Донецькій області проведено спільний рейд з метою перевірки торгівельних об’єктів на дотримання ліцензійних вимог оптової та роздрібної торгівльної лікеро-горілчаною продукцією.
 
У торгових точках м. Бахмута, м.Світлодарська, смт. Миронівський і с. Новолуганське виявлено 44 пляшки горілки з акцизними марками сумнівного походження та взагалі немаркованих, що стало підставою для складання 4 адміністративних протоколів за ст. 177-2 (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв ) та ч. 1 ст. 164-5 (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка) КУпАП. Алкогольну продукцію вилучено.
 
Крім того, у приміщенні магазину у с. Новолуганське виявлено та вилучено 95 пляшок горілчаної продукції з можливим підробленням марок акцизного податку. Вилучену продукцію буде направлено для проведення експертного дослідження.
 
За вказаним фактом до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 199 (зберігання з метою використання при продажу товарів незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку) КК України.
 
Судом задоволено клопотання про арешт вилученого майна.
 
Досудове розслідування триває.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1755