Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2020

Викрито власника нарколабораторії з виготовлення амфетаміну у великих обсягах

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області співробітниками Слідчого управління ГУ НП у Донецькій області та оперативного супроводу Головного відділу боротьби з корупцїєю та організованою злочинністю СБУ в Донецькій та Луганській областях викрито чоловіка, який виготовляв та збував на території м. Маріуполя амфетамін у великих обсягах.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж січня – травня 2020 року зловмисник виготовляв амфетамін за місцем мешкання для особистого вживання та з метою збуту. За 20 г психотропної речовини він отримував з клієнтів 4 000 грн.
 
Після чергової оперативної закупівлі зловмисника викрито, а за двома місцями його мешкання проведено санкціоновані слідчим суддею обшуки, у ході яких виявлено та вилучено велику кількість хімічних реактивів, посуду, прекурсорів, залишків психотропних речовин та інших інгредієнтів, за допомогою яких фігурант в імпровізованій «лабораторії» виготовляв амфетамін у великих обсягах.
 
Дії наркоділка кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Наразі його затримано у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1569