Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Розпочато розслідування за фактом невиконання ухвали суду про заборону проведення будівельних робіт на території скверу

 
За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури №2 розпочато досудове розслідування за фактом невиконання ухвали Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя про заборону фізичним та юридичним особам здійснювати будівельні роботи на земельній ділянці, розташованій у мікрорайоні «Східний» Лівобережного району міста.
 
Нагадаємо, у липні 2017 року Маріупольською міською радою прийнято рішення про затвердження проекту землеустрою з відведення із земель житлової та громадської забудови земельної ділянки площею 0,0360 га, розташованої на території одного зі скверів міста, та надання її в оренду строком на 10 років фізичній особі-підприємцю для розміщення та експлуатації торговельних павільйонів.
 
Враховуючи суспільний резонанс з боку територіальної громади та можливі порушення під час прийняття  зазначеного рішення, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про визнання його незаконним та скасування. 
 
Окрім цього за клопотанням прокурора судом винесено ухвалу про заборону розміщення на земельній ділянці торговельних об’єктів та проведення ремонтних і будівельних робіт до набрання чинності остаточним рішенням у цій справі.
 
Проте 28 квітня 2020 року невстановленими особами будівельні роботи відновлено, що стало підставою для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ч. 1 ст. 382 (умисне невиконання ухвали, що набрала законної сили) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 1782