Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Посадову особу морського порту притягнуто до кримінальної відповідальності

За принципової позиції Маріупольської місцевої прокуратури №1 Донецький апеляційний суд визнав посадову особу державного підприємства винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, а саме – в умисному неподанні двох декларацій.
 
Суд встановив, що у 2016-2017 роках мешканець м. Маріуполя, обіймаючи посаду старшого механіка одного з підрозділів портового флоту ДП «Маріупольський морський торговельний порт», у порушення вимог законодавства про запобігання корупції,  не подав декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
У листопаді 2018 року Приморським районним судом м. Маріуполя стосовно чоловіка винесено виправдувальний вирок, з чим категорично не погодилась Маріупольська місцева прокуратура № 1 та подала апеляційну скаргу.
 
За принципової позиції Маріупольської місцевої прокуратури № 1 та прокуратури Донецької області вирок суду першої інстанції скасовано та ухвалено новий, яким посадовця визнано винним в інкримінованому злочині та на нього накладено адміністративне стягнення у розмірі понад 45 000 грн, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1678