Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2020

Чергове порушення законів та звичаїв війни: розпочато розслідування за фактом примусової націоналізації підприємств на окупованій території Донецької області

Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Донецької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо кримінального правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 438 КК України, тобто злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2014 року представниками адміністрації так званої «ДНР», що контролюється Російською Федерацією, на тимчасово окупованій території Донецької області прийнято «Тимчасове положення про податкову систему ДНР», яким започатковано обов’язкову реєстрацію підприємств різної форми власності у так званих «податкових органах ДНР».
 
Окрім цього у березні 2017 року на вказаній території для підприємств з українською юрисдикцією, запроваджено так зване «зовнішнє управління». Внаслідок вказаних злочинних дій Україна, а також органи місцевого самоврядування і окремі підприємці фактично позбавлені можливості реалізації свого права власності на належне їм майно.  
 
Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому підрозділу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  
 
Якщо вам завдано шкоду вказаними злочинними діями, повідомляйте прокуратуру Донецької області за адресою: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Університетська, 6 або надсилайте звернення на електронну пошту адресу [email protected]
 
Довідково: зазначені дії є порушенням норм міжнародного гуманітарного права, зокрема ст. ст. 48, 52 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол І), від 08.06.1977.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1972