Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

За неуважне керування транспортним засобом, яке могло коштувати пішоходу життя, поліцейському загрожує до 8 років за гратами

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчим ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, завершено досудове розслідування стосовно працівника Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області, який обвинувачується за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили тяжке тілесне ушкодження) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 квітня 2019 року начальник відділу поліції, знаходячись за кермом автомобіля марки «Volkswagen», проявивши неуважність та безпечність до дорожньої обстановки, здійснив наїзд на жінку, яка перетинала проїзджу частину на пішохідному переході.
 
Внаслідок ДТП потерпіла отримала відкриту проникаючу черепно-мозкову травму та була госпіталізована до лікарні.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
        
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1899