Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Тиждень в ООС: прокуратурою зареєстровано 7 обстрілів з боку незаконних збройних формувань РФ

У період з 13 травня по 21 травня 2020 року на території Донецької області незаконні збройні формування РФ, 5 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.
 
Внаслідок ворожих атак поранено 8 військовослужбовців та 1 мирний мешканць.
 
13 травня, о 21:00,  під час обстрілу околиць с. Широкине отримав вогнепальне осколкове поранення потилиці 24 - річний старший солдат ЗСУ.
 
17 травня,  з 19:25 по 21:40,  внаслідок бойових дій поблизу міст Авдіївка та  Мар'їнка зазнали осколкових вогнепальних поранень 23- річний та два 44 -річних військовослужбовця.
 
20 травня, у період з 7:00 по 20:05, в районі м. Мар’їнки та біля с. Шуми внаслідок потужних ворожих обстрілів отримали акубаротравми 44 - річний головний сержант та 42 -річний старший солдат, 27 - річний військовослужбовець - вогнепальне осколкове сліпе непроникаюче поранення обличчя та лівого плеча.
 
21 травня 2020 року, близько 00:30, знаходячись на позиціях ЗСУ поблизу с. Богданівки Волноваського району, під час обстрілу з боку НЗФ поранено 49-річного гранатометника десантно-штурмової роти - боєць отримав вогнепальне кульове сліпе поранення грудної клітини.
Ще одною жертвою терористів стала жінка, яка, пересуваючись полями в обхід КПВВ з тимчасово окупованої території м. Докучаєвська в напрямку смт. Новотроїцьке, підірвалась на невідомому вибуховому пристрої і отримала множинні травми та осколкові поранення.
Внаслідок влучення ВНП 19 травня пошкоджено 2 будинка у м. Красногорівка Мар'їнського району, а 20 травня під час культивування ділянки поля біля с. Славне трактор наїхав на невідомий предмет. В результаті вибуху постраждалих немає.
За вказаними фактами упродовж тижня прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також до реєстру загиблих і поранених осіб та пошкодженої внаслідок бойових дій на Донеччині інфраструктури.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1626