Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

Кінцева мета правосуддя перехідного періоду – покарання воєнних злочинців

Збройна агресія РФ на Донеччині триває вже понад 6 років. За цей час загинули та отримали поранення майже 17,5 тис осіб, серед загиблих - 38 дітей, а майже 500 військових та цивільних вважаються зниклими безвісті.
 
Однак що буде після завершення збройного конфлікту? Відповісти на це доволі складне питання покликана система перехідного правосуддя. Це чітко розроблений план дій для нашої держави, який допоможе вийти зі збройного конфлікту, подолати його наслідки та відновити порушені права громадян.
 
Задля притягнення винних у цьому конфлікті осіб до кримінальної відповідальності у прокуратурі Донецької області створено управління щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, а також реєстри загиблих та поранених осіб і пошкодженої інфраструктури, наповнювати які пропонується усім, хто зазнав втрат внаслідок агресії РФ.
 
Як зазначив у своєму виступі заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, усі люди мають право знати, що вони є жертвами і можуть претендувати на відшкодування збитків. Але не всі наразі готові давати свідчення, оскільки це може загрожувати їхньому життю та здоров’ю, або існує ризик переслідування їх рідних. Саме для цього і існують реєстри, дані яких є цілком конфіденційними.
 
Звернутись до прокуратури із заявою, показами, фото- та відеоматеріалами можна за адресою: Донецька область, вул. Університетська, 6, або на електронну пошту: [email protected].
 
 

кількість переглядів: 2054