Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

Від суворої догани до застосування заохочень: прокуратурою виявлено ряд порушень у виправній установі

Відділом нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Донецької області проведено перевірки законності накладення стягнень та заохочень засудженим та ув’язненим в установах Державної кримінально-виконавчої служби України.
 
Зокрема у ДУ «Торецька виправна колонія (№ 2)» встановлено факти безпідставного застосування до 3 засуджених осіб заохочень - у вигляді дострокового зняття раніше накладених стягнень - за нібито зразкову поведінку та виконання робіт з благоустрою. Наразі внесено вказівку про скасування незаконних постанов.
 
Крім того, у ході перевірки ДУ «Бахмутська установа виконання покарань (№6)» встановлено факт безпідставного притягнення до дисциплінарної відповідальності у вигляді суворої догани засудженому, який під час ранкової перевірки не виконав команду щодо підйому та вишикування, оскільки на момент перевірки спав та не чув команд співробітника установи, а отже не мав на меті порушення режиму тримання, яке карається зазначеною доганою.
За результатами перевірки начальнику установи внесено вказівку про скасування незаконної постанови.
 
Довідково: з початку 2020 року за результатами перевірок піднаглядних установ виконання покарань та місць попереднього ув’язнення прокуратурою внесено 8 вказівок, на підставі яких скасовано 14 незаконних актів та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 4 посадових осіб.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 1518