Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

Посадова особа банківської установи постане перед судом за недбалість, що коштувала бюджету чверті мільйона гривень

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України стосовно посадової особи Акціонерного товариства «Ощадбанк».
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2017 року економіст відділу клієнтів роздрібного бізнесу філії «Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк»» належним чином не здійснила ідентифікацію та верифікацію клієнта під час відкриття карткового рахунку для отримання останнім пенсійних виплат.
 
Через несумлінне виконання жінкою службових обов’язків з червня 2018 року по серпень 2019 року Управлінням Пенсійного фонду України на користь особи, яка не мала законного права на отримання пенсійних виплат, безпідставно перераховано державні кошти на загальну суму 250 тис грн.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2029