Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Завищення вартості будівельних робіт майже на 90 тис грн призвело директора підрядної організації на лаву підсудних

Костянтинівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України стосовно директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю м. Костянтинівки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня 2018 року по травень 2019 року керівник ТОВ уклав 10 договорів підряду з комунальним підприємством Костянтинівської міської ради щодо проведення поточного ремонту покрівлі житлових будинків.  Загальна сума за договорами склала понад 465 тис грн.
У подальшому, достовірно знаючи, що роботи виконано не у повному обсязі, директор склав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме – акти виконаних ремонтно-будівельних робіт, завищивши їх фактичну вартість на  89 120   грн.
 
Під час досудового розслідування шкода державі відшкодована у повному обсязі.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1750