Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Долучаємо громадськість до співпраці у зборі інформації щодо воєнних злочинів на Донбасі

Прокурор Донецької області Євген Білоусов провів робочу зустріч з  Медалінскасом Альвідасом - міжнародним експертом з Донбасу (Литва), Вікторією Вороною - керівником територіального відділу ГО «Донбаські  ворота» та Тетяною  Самодерженковою  - головним координатором проектів у вказаній організації.
 
         
 
Участь у заході також взяли заступник прокурора області Сергій Заєць та керівник управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Сергій Книш.
 
       
 
Відкриваючи зустріч, Євген Білоусов зазначив, що даним управлінням щоденно вживаються заходи, направлені на фіксацію та ефективне розслідування злочинів вказаної категорії і постійно, систематизується та аналізується інформація з різних джерел стосовно ситуації на тимчасово окупованій території області.
 
«Сьогодні ми маємо на меті налагодити співпрацю з громадськими організаціями для спільного відпрацювання того величезного обсягу інформації щодо порушень міжнародного гуманітарного права, який був зібраний ними за період збройного конфлікту. Детальний аналіз цих фактів дозволить вирішити питання про долучення матеріалів до інших доказів збройної агресії РФ», - підкреслив прокурор області.
 
Наприкінці заходу учасники домовились про подальші зустрічі та плідну співпрацю на інших напрямах роботи.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                             

кількість переглядів: 1795