Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Прокуратура відстояла у суді обвинувальний вирок для ґвалтівника 12-річної дитини

За принципової позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Краматорського міського суду, яким чоловіка визнано винним у скоєнні низки злочинів, передбачених за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування малолітньої особи), ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітнього), ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 301 (розповсюдження відеороликів з порнографічним змістом) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.
 
Нагадаємо, 23 серпня 2018 року від мешканки м. Краматорська до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зґвалтував її 12-річного сина. З’ясувалось, що напередодні 34-річний місцевий мешканець, неодноразово судимий за майнові злочини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та застосовуючи фізичне насильство, затягнув хлопчика до підвального приміщення власного будинку. Там, погрожуючи ножем, змусив його роздягнутися і двічі зґвалтував, демонструючи при цьому в присутності малолітнього відеоролики з елементами порнографії.
 
Для утримання дитини у підвалі зловмисник використав мотузку, якою зв’язав хлопчика по ногах і руках, тим самим умисно заподіяв йому сильні фізичні та моральні страждання. Вранці дитині вдалось втекти від ґвалтівника додому, де він розповів, що з ним сталось, матері.
 
Суд першої інстанції, врахувавши доводи прокурора Краматорської місцевої прокуратури, визнав чоловіка винним в інкримінованих злочинах та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
 
За результатами апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції залишено без змін та наразі він набув законної сили.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1736