Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

За втручання прокуратури у зоні ООС припинено незаконну діяльність двох автозаправних станцій

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області співробітниками Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях викрито канал незаконного збуту паливно-мастильних матеріалів на території м. Дружківки.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2020 року місцевий мешканець організував у 2 приміщеннях, замаскованих під гаражі, незаконну діяльність двох автозаправних станцій.
 
        
 
Підприємець закуповував у невідомого на даний час виробника дизельне пальне, яке зберігав у пластикових ємностях та у подальшому реалізовував без будь-яких дозвільних документів.
 
Під час санкціонованих обшуків у гаражних приміщеннях та за місцем мешкання фігуранта виявлено та вилучено понад 8 т контрафактного дизельного палива, 705 л рідини, схожої на бензин, 2 автомобілі з автозаправними комплексами, 6 комплектів спеціального обладнання для автоматичної заправки транспортних засобів, а також грошові кошти.
 
Загалом, вилучено майно, яке використовувалось у незаконній підприємницькій діяльності, на суму понад 1 млн грн.
 
Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.
 
На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене пальне та проведення його експертизи.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1460