Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Колишнього учасника НЗФ «ДНР» засуджено до 6 з половиною років позбавлення волі

За якісного підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Донецької області Орджонікідзевським районним судом м. Маріуполя винесено вирок чоловіку, який брав безпосередню участь у злочинній діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Суд встановив, що у липні 2014 року уродженець м. Кривий Ріг за власним бажанням вступив до лав одного з незаконних збройних формувань «ДНР» та до квітня 2015 року воював проти військових підрозділів ЗСУ на території Донецької та Луганської областей, зокрема в районі міст Міусинськ, Дебальцеве, Фащівка та у Старобешівському районі.   
 
Навесні 2016 року чоловік змінив свої політичні уподобання та, намагаючись спокутувати свою провину, звільнився з лав НЗФ, вступив до складу одного з підрозділів ЗСУ та упродовж 1 року брав участь у збройних протистояннях з колишніми «побратимами».
 
Вказані обставини, а також щире каяття чоловіка і активне сприяння у розкритті злочину, враховані судом під час визначення покарання.
 
Вироком суду особу визнано винною у скоєнні вказаного злочину та засуджено до 6 років та 6 місяців позбавлення волі.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2044