Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Директор підрядної організації відповість у суді за умисне завищення вартості робіт з будівництва шкільної котельні

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР ГУНП в Донецькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за  ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2018 року між відділом освіти Ясинуватської районної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на будівництво модульної твердопаливної котельні для опалення будівлі загальноосвітньої школи у с. Орлівка. Вартість договору склала понад 2,5 млн грн.
 
У грудні 2018 року директор підприємства, достовірно знаючи, що роботи виконано не у повному обсязі, а саме: не прокладено газоходи, не встановлено вентилі, засувки та огорожі, не засипано траншеї і котловани тощо, склав та підписав акти виконаних робіт, завищивши їх фактичні об’єми і вартість.
 
На підставі зазначених документів на рахунок підрядника незаконно перераховано бюджетні кошти у розмірі 467,7 тис грн.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – до 8 років позбавлення волі.
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1639