Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Проведено нараду з питань вдосконалення роботи щодо розслідування фактів невиплати заробітної плати

Під головуванням заступника прокурора Донецької області Нарімана Сулейманова 28 травня 2020 року у режимі відеоконференції відбулась оперативна нарада щодо реального стану досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами невиплати заробітної плати підприємствами та установами області.
 
         
 
Участь у заході взяли керівництво управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності, а також керівники місцевих прокуратур.
 
 
Відкриваючи нараду, Наріман Сулейманов зазначив, що стан погашення заборгованості по виплаті заробітної плати у регіоні перебуває на особливому контролі органів прокуратури області. Завдяки вжитим ефективним координаційним заходам, заборгованість частково погашена економічно активними підприємствами. Однак робота на цьому напрямку не є досконалою та потребує додаткових заходів.
 
Спільно з керівниками місцевих прокуратур обговорено стан досудового розслідування кримінальних проваджень даної категорії та звернено увагу на необхідність вжиття усіх передбачених чинним КПК України процесуальних дій для подальшого скорочення суми заборгованості. Зазначено, що завдяки зусиллям прокурорів, підприємствами розроблені графіки погашення заборгованості, а керівники підприємств, що тривалий час свідомо не сплачували заборговані працівникам кошти за виконану роботу, притягнуті до кримінальної відповідальності.
 
Окремо заступником прокурора області вказано існування певних труднощів з виплатами, що є у підприємств, які перебувають в не активному економічному стані. Керівникам місцевих прокуратур вказано на необхідність активізації роботи з розслідування кримінальних проваджень даної категорії та забезпечення погашення наявної заборгованості.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1376