Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Шуба, сейф і золоті прикраси: неодноразово судимого «гастролера» взято під варту після чергової крадіжки

За клопотанням Краматорської місцевої прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою уродженцю м. Макіївки, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вранці 26 травня 2020 року раніше тричі судимий за майнові злочини чоловік приїхав до м. Краматорська з метою вчинення квартирної крадіжки.
 
За допомогою спеціального приладдя зловмисник проник до будинку місцевого мешканця, звідки викрав норкову шубу, валізу, сейф, золоті прикраси та грошові кошти на суму 72 800 грн і 1 700 доларів США. Загальна сума шкоди, завданої власнику житла, склала понад 238 тис грн.  
 
Того ж дня чоловіка затримано за місцем мешкання його подруги у м. Костянтинівці.
 
Як з’ясувалось, злодій-рецидивіст 2 роки тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання у вигляді 3 років 6 місяців за вчинення крадіжки у м. Харкові, а вже з квітня 2020 року перебуває у розшуку за аналогічний злочин у м. Одесі. З огляду на таку «яскраву» кримінальну біографію підозрюваного, прокурор наполягав у суді саме на його арешті.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1758