Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Четверо «чорних лісорубів» постануть перед судом за незаконну порубку лісів, що завдала шкоду державі на понад 1,3 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 4 осіб, які обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) ч. ч. 3, 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у лісах та лісових насадженнях, на об’єкті природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені повторно) та ч. ч. 1, 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.
 
Нагадаємо, упродовж 2018-2019 років троє службових осіб одного з лісництв Донецької області разом із лісокультурним працівником, діючи у складі організованої групи, систематично займались незаконними порубками дерев порід дуб та акація у лісах та полезахисних смугах, а також на об’єктах природно-заповідного фонду. Незаконно зрубані дерева зловмисники перевозили та збували населенню для опалення будівель. 
 
Задокументовано 13 епізодів порубки дерев, що росли у лісовій зоні на території Олександрівського району. Розмір заподіяної шкоди складає понад 1 млн 300 тис грн.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Крім того, Державною екологічною інспекцією у Донецькій області пред’явлено цивільний позов на суму 1 395 980, 85 грн про відшкодування завданих «чорними лісорубами» збитків, на їх майно накладено арешт.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями -  позбавлення волі на строк до 7 років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1683