Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Прокуратура перевірила ізолятори тимчасового тримання щодо забезпечення захисними засобами в умовах карантину

Відділом нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Донецької області ініційовано та проведено із залученням фахівців Держпродспоживслужби та лікарів МОЗ України перевірку дотримання умов, спрямованих на унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед осіб, що утримуються в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в Донецькій області.
 
Установлено, що деякі ІТТ не в повній мірі забезпечені медичними масками, рукавичками, спиртовмісними антисептиками для рук та дезінфікуючими засобами. Зокрема, проблему з недостатньою кількістю масок для працівників установи виявлено в ІТТ №3 (м. Покровськ), а відсутність алгоритму утилізації засобів, які відпрацювали свій захисний ресурс - в ІТТ №4 (м. Бахмут).
 
Враховуючи викладене, прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №1, а також Артемівської та Красноармійської місцевих прокуратур на адресу начальників зазначених ІТТ внесено вказівки про усунення виявлених порушень.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1797