Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Реальний термін: прокуратура домоглась покарання у вигляді позбавлення волі для двох організаторів незаконного референдуму

Донецький апеляційний суд підтримав обґрунтовані доводи прокуратури Донецької області та  засудив двох мешканців с. Щурове Лиманського району до 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Суд встановив, що 11 травня 2014 року жінка та чоловік, обіймаючи посади голови та заступника голови дільничної виборчої комісії, організували проведення незаконного референдуму щодо визначення самостійності так званої «ДНР» у приміщенні одного з кафе с. Щурове Лиманского району.
 
У лютому 2020 року Краснолиманським міським судом вказаних осіб визнано винними у вчиненні злочину та засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.
 
Не погодившись із вказаним вироком, прокуратура оскаржила його в апеляційній інстанції.
 
Довідково: упродовж травня 2020 року за ч. ч. 1,2 ст. 110 КК України до кримінальної відповідальності притягнуто 14 осіб, з яких 2 депутати. Так, за участь в організації та проведенні у 2014 році незаконного референдуму про визнання так званої самостійності «ДНР» засуджено 6 осіб, обвинувальні акти відносно 5 осіб направлено до суду та ще 3-м особам повідомлено про підозру.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2348