Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2020

Розпочато спеціальне досудове розслідування щодо організаторів підриву автомобіля співробітника УСБУ у Маріуполі

Жовтневим районним судом м. Маріуполя задоволено клопотання прокуратури Донецької області щодо здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно 2 представників НЗФ РФ «ЦСО МДБ ДНР», які обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст.27, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 28,  ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1  (участь у терористичної організації, терористичний акт, незаконне поводження з вибуховими речовинами та виготовлення вибухових пристроїв, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи, перебуваючи на керівних посадах у незаконних збройних формуваннях, що контролюються РФ, умисно, з метою порушення громадської безпеки, залякування населення організували вчинення терористичного акту на території м. Маріуполя.
 
Нагадаємо, 31 березня 2017 року внаслідок підриву автомобіля марки «Toyota Land Cruiser Prado» загинув співробітник УСБУ в Донецькій області Хараберюш О.І.
 
Окрім того, підозрювані брали участь у підготовці до вчинення терористичних актів у м. Маріуполі та м. Сєвєродонецьку Луганської області, що були попереджені співробітниками СБУ, а також організували незаконне виготовлення саморобних вибухових пристроїв.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2088