Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

У прокуратурі відбувся міжнародний вебінар з питання розслідування воєнних злочинів на Донбасі

Заступник прокурора Донецької області Сергій Заєць та керівництво управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Донецької області взяли участь у міжнародному вебінарі на тему «Розслідування воєнних злочинів на Донбасі». 
 
         
 
Учасниками вказаного заходу також стали заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк та міжнародний політолог Альвидас Медалінскас.
 
         
 
У ході вебінару обговорено важливі питання, що стосуються безпосередньо стану розслідування воєнних злочинів на Донбасі. Зокрема, приділено увагу основним досягненням прокуратури області на вказаному напрямку та проблемам, з якими доводиться стикатись. Важливою частиною спілкування стало окреслення подальших перспектив співпраці у розрізі вивчення досвіду інших держав та опрацювання змін до законодавства України, які б узгодили його з нормами міжнародного гуманітарного права.
 
«Питання збору доказів того, що на Донбасі має місце саме міжнародний конфлікт за участю Російської Федерації та розслідування злочинів даної категорії дуже важливе для нас, адже в Офісі прокурора Міжнародного кримінального суду наразі триває попереднє вивчення ситуації щодо воєнного конфлікту. На основі отриманих, в тому числі, і від нас доказів, сподіваємось, буде прийнято рішення про початок офіційного розслідування»,  -  підкреслив Сергій Заєць.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                           

кількість переглядів: 1456