Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

Розпочато розслідування за фактом заволодіння державними коштами, виділеними на ремонт та обслуговування об’єктів інфраструктури


Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими слідчого управління ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Установлено, що упродовж 2019-2020 років посадові особи Слов’янської міської ради та Управління житлово-комунального господарства, за попередньою змовою з представниками приватних та комунальних підприємств, здійснювали розтрату та привласнення коштів місцевого бюджету, виділених на утримання та поточні ремонти автомобільних доріг, будівництво котельні та капітальний ремонт дошкільного навчального закладу.
У результаті умисного завищення обсягів виконаних робіт та внесення завідомо недостовірних відомостей до актів їх приймання зловмисники незаконно заволоділи понад 800 тис грн.
Під час проведення 14 обшуків адміністративних приміщень, службових кабінетів, офісів, місць мешкання і транспортних засобів фігурантів у містах Слов’янськ, Краматорськ і Курахове виявлено та вилучено оригінали документів, чорнові записи і комп’ютерну техніку.
Досудове розслідування триває, проводяться заходи, спрямовані на встановлення усіх обставин злочину та суми завданих збитків.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1808