Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Умисне завищення вартості житла для дітей-сиріт привело оцінювача на лаву підсудних

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні та серпні 2017 року директор товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи повноваженнями оцінювача, з метою отримання неправомірної вигоди від третіх осіб, провів незалежну оцінку вартості однокімнатної та трикімнатної квартир, які були закуплені для 2 дітей-сиріт Краматорською міською радою, завищивши їх ринкову вартість.
 
Згідно з результатами судової будівельно-технічної експертизи, внаслідок злочинних дій оцінювача на користь продавців вказаного нерухомого майна безпідставно перераховано майже 264 тис грн бюджетних коштів.
 
На даний час досудове розслідування завершено.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1661