Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

15 років за ґратами: прокуратура переконала суд у призначенні вбивці-рецидивісту більш суворого покарання

Краматорським міським судом за публічного обвинувачення Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури ухвалено вирок та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі чоловікові, який обвинувачувався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство ) КК України.
 
Судом встановлено, що 9 березня 2019 року неодноразово судимий  чоловік та його родич вживали спиртні напої . Під час вечері між ними виникла сварка. Обвинувачений,  занадто категорично оцінивши нецензурні вирази свого родича, висловлені на його адресу, вирішив помститись. Дочекавшись, коли кривдник ляже відпочивати, накинувся на нього та  тричі вдарив його ножем.
 
Від проникаючих колото-різаних поранень черевної порожнини та грудної клітини потерпілий помер.
 
У січні 2020 року Дружківським міським судом визнано чоловіка винним у скоєнні вбивства та засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі. За апеляційною скаргою прокурора, Донецьким апеляційним судом вказаний вирок скасовано у зв’язку з м’якістю призначеного покарання та  призначено новий розгляд у суді першої інстанції.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1353