Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Справу посадовців, обвинувачених у заволодінні державними коштами на суму понад 6 млн грн, направлено до суду

За процесуального керівництва Слов’янської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох осіб у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.  
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2019 року між комунальним підприємством Миколаївської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо реконструкції ділянки системи каналізації у м. Миколаївці вартістю 13,5 млн грн.
 
Керівник підрядної організації, вступивши у злочинну змову зі службовою особою КП, підписали акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що вони містять неправдиві відомості щодо вартості будівельних матеріалів. На підставі вказаних документів з місцевого бюджету на користь ТОВ безпідставно перераховано понад 6 млн грн. 
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
                      
Прес-служба прокуратури Донецької області


кількість переглядів: 1501