Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Тиждень в ООС: 18 військовослужбовців ЗСУ поранено, 4 загинуло

 
 
Упродовж минулого тижня незаконні збройні формування РФ 14 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.
 
Зокрема у період з 09 липня по 16 липня бойовики гатили по позиціях ЗСУ, що розташовані біля міст Мар’їнки та Авдіївки, с. Новоселівка, с. Водяного, с. Опитне, с. Новоселівка Друга Ясинуватьського району, с. Зайцевого і с. Новолуганського Бахмутського району, с. Шуми м. Торецька
 
Внаслідок ворожих обстрілів загинуло 4 військовслужбовця ЗСУ та 18 отримали поранення різного ступеню тяжкості.
 
Крім того, внаслідок обстрілів з боку НЗФ РФ у м. Авдіївці та смт. Луганське Бахмутського району зафіксовано пошкодження покрівлі двох житлових будинків.
 
          
 
Ворог зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював позиції наших захисників. У відповідь на ворожі атаки українські військові відкривали прицільний вогонь зі штатного озброєння по позиціях загарбників.
 
За фактами злочинних дій російських окупантів прокуратурою внесено відомості до Реєстру загиблих і поранених осіб та пошкодженої внаслідок бойових дій на Донеччині інфраструктури та до Єдиного реєстру досудових розслідувань - за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ч. ч. 2, 3 ст. 258 (терористичний акт) КК України.
 
Нагадаємо, минулого тижня внаслідок ворожих атак 10 військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості та загинула одна мирна мешканка.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1481