Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Заочно повідомлено про підозру організатору злочинного угруповання НЗФ РФ, який брав у полон військовослужбовців ЗСУ

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях заочно повідомлено про підозру в участі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та  ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2014 року громадянин Російської Федерації створив у м. Донецьку незаконне збройне формування  «Пятнашка», яке увійшло до складу НЗФ РФ та під його керівництвом брало участь у бойових діях в районі Савур-Могили, міст Іловайськ і Мар’їнка, а також у боях за міжнародний аеропорт «Донецьк ім. С. Прокоф'єва» проти військових підрозділів ЗСУ.
 
Крім того, у 2015 році під час бойових дій у м. Дебальцеве, за вказівкою очільника вказаного злочинного угруповання, захоплено у полон військовослужбовця Національної гвардії України. Протягом декількох місяців до звільнення зловмисники, утримуючи полоненого в антисанітарних умовах майже без води і їжі у так званих «підвалах», жорстоко поводились з останнім, спричиняючи фізичні страждання та тілесні ушкодження.
 
Наразі зловмисник працює помічником президента однієї з частково визнаних держав на Кавказі.  
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1219