Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2020

Бойовику НЗФ РФ з «групи Безлера», який знімав допити українських військових та цивільних осіб загрожує до 12 років за гратами

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Маріуполя, який обвинувачується у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Нагадаємо, з червня 2014 року по січень 2015 року зловмисник, перебуваючи у захопленому НЗФ РФ адміністративному приміщенні Горлівського МВ УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області, проходив службу у складі спеціального підрозділу «Комунікація», підпорядкованому так званій «групі Безлера».
 
Виконуючи функції відеооператора, чоловік фіксував допити незаконно позбавлених волі українських військовополонених та цивільних осіб, знімав, редагував та розповсюджував відеозаписи за участю представників незаконних збройних формувань РФ, а також виготовляв «бойові листки групи Безлера».
 
Крім того, застосовуючи до військовополонених психологічне насилля, змушував їх прибирати у кімнатах сліди катувань полонених осіб та особисто контролював виконання вказаних робіт із зброєю у руках.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 1562