Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

За обвинуваченням у заволодінні майном держустанови перед судом постануть директор та троє бухгалтерів

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 27, ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358 (заволодіння службовою особою чужим майном  в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2018 років директор державної установи, яка знаходиться у м. Маріуполі спільно з трьома бухгалтерами складали завідомо підроблені офіційні документи щодо списання палива, а саме бензину марки А-95 та скрапленого газу, внаслідок чого директор незаконно заволодів майном держустанови на загальну суму понад 60 тис грн.
 
Крім того, восени 2014 року вказана особа вивезла з неконтрольованої території Донецької області та сховала у приватному приміщенні свого родича у м. Маріуполі майно установи - мікроскопи та інше лабораторне обладнання, загальною вартістю 395 тис грн.
 
За результатами проведених обшуків незаконно привласнене майно вилучено.
 
За скоєння особливо тяжкого злочину директору загрожує  покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
За пособництво у заволодінні службовою особою чужим майном, що перебувало в його віданні, та складанні завідомо підроблених офіційних документів, бухгалтерам загрожує покарання на строк до 5-ти років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1438