Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Вчинили злочин, розкаялись, відшкодували: осіб, які пройшли Програму відновлення для неповнолітніх, звільнено від кримінальної відповідальності

 
За ініціативи ювенальних прокурорів прокуратури Донецької області судами звільнено від кримінальної відповідальності ще 4 неповнолітніх, які уперше в своєму житті пішли на злочин, а саме – заволоділи чужим майном, після чого розкаялись та співпрацювали зі слідством.
 
Відповідно до матеріалів кримінальних проваджень, об’єктами злочинних посягань з боку дітей були мобільний телефон, частини металевої огорожі та алкогольні вироби.
 
У ході досудового розслідування неповнолітні розкаялись, повернули викрадене потерпілим, пройшли «Програму відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», направлену на виведення неповнолітніх з кримінального процесу, та курс психологічної корекції, націленої на їх ресоціалізацію та попередження вчинення ними нових злочинів.
 
З огляду на це прокурорами до місцевих судів направлені клопотання про звільнення неповнолітніх правопорушників від кримінальної відповідальності, які наразі задоволені та кримінальні провадження стосовно них закриті.
 
Довідково: з початку дії проекту «Програма відновлення для неповнолітніх» успішно прийняли участь у заході та звільнено від кримінальної відповідальності 23 підлітка.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області


кількість переглядів: 1459